O tânără de etnie romă, din Piatra-Neamț, a ridicat juriul de la ”Românii au talent” în picioare

Sezonul al 9-lea al concursului ”Românii au talent”, de la ProTV, a continuat vineri seară (15 februarie) cu ediția a doua. Isabela Stănescu, o tânără de 18 ani din Piatra-Neamț a uimit publicul și juriul! Toți s-au ridicat în picioare și au aplaudat-o!

Isabela Stănescu, mândria comunității rome din Piatra-Neamț, a pășit pe scena ”Românii au talent” în costum tradițional și a surprins juriul și publicul intepretând aria ‘O mio babbino caro’ de Puccini, pentru care a primit patru de „Da”.

Nimeni din familia ei nu cântă:  „Mama e casnică, tata are o firmă de mobilier. Sora cea mare e căsătorită și e casnică, iar sora mijlocie îl ajută pe tatăl meu cu afacerea. Cânt la pian. Mai cânt amatoricește și muzică jazz, fiindcă tehnica e super apropiată de cea de la canto clasic, nimic profesionist. Tot amatoricește cânt și indie”. – a spus Isabela înainte de a urca pe scenă.

La final, Andra, Andi Moisescu, Mihai Petre, Florin Călinescu dar și tot publicul s-au ridicat pentru a o aplauda în picioare.

Mă simt foarte mândră de tine. Când ai intrat pe scenă, am văzut, așa, câteva priviri: ”Ia uite-o, e îmbrăcată cum e îmbrăcată!”. Preconcepțiile…Se așteptau, probabil, să faci altceva, să dansezi în vreun fel…Felicitări pentru tot ce faci, pentru talentul tău, pentru frumusețea ta, pentru mesajul pe care îl transmiți”. – a spus Andra

Niciun om nu trebuie judecat după rasă… Tu n-ai făcut decât să confirmi asta. Mi se pare foarte importantă puterea mesajului. Sper să vadă cât mai multă lume…”, i-a transmis Mihai Petre.

Pentru copii: nu fiți cuminți nu mâncați tot, ca să vă dea mama la țigani…. să ajungeți aici”, a încheiat Florin Călinescu.

Isabela Stănescu este una dintre elevele cu care comunitatea locală din Piatra-Neamț se mândrește.

Este laureata mai multor concursuri de muzică, obținând printre altele, trofeul la secțiunea de canto clasic al Concursului Internațional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”, premiul I la Olimpiada Națională de Muzică, premiul I finalist la Concursul Național de Canto Clasic „Achim Stoia” și, de asemenea, la Concursul Național de Teoria Muzicii “Constantin Constantinescu”. Mai mult, este și bursieră a Fundației Principesa Margareta a României.

Amintim că Isabela Stănescu se află pe „panourile olimpicilor”din Piatra-Neamț, prin intermediul unui proiect demarat de primăria municipiului, prin care performerii orașului au fost promovați cu ajutorul acestor panouri publicitare. (vezi articolul – AICI)

SURSĂvideo: Youtube
Articolul precedent„Laborator 2.0”, expoziție inedită la Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț
Articolul următor28 cazuri de rujeolă, în ultima săptămână, în județul Neamț