Consilierii PSD-ALDE s-au opus, în ședința de Consiliu Local de ieri, 27 septembrie, unui proiect de hotărâre prin care municipalitatea oferea o mai mare recunoaștere elevilor olimpici din Piatra-Neamț, prin expunerea acestora pe panourile publicitare din oraș.

Proiectul propus de grupul consilierilor PNL din Consiliul Local, era de a înlocui, timp de 15 zile pe an, reclamele de pe panourile publicitare din oraș cu fotografiile elevilor care au obținut rezultate deosebite la învățătură.

” Tinerii olimpici, cei care fac cinste comunităţii locale prin rezultatele lor la învăţătură, trebuie să beneficieze de o mai mare recunoaştere din partea noastră.

Municipiul Piatra-Neamţ are numeroase contracte de închiriere cu societăţi de publicitate ce au montate panouri publicitare pe raza oraşului şi considerăm că expunerea tinerilor olimpici împreună cu rezultatelor lor în astfel de locaţii ar aduce un plus de prestigiu şi în acelaşi timp ar motiva şi stimula şi alţi tineri să devină mai performanţi.

Ne dorim ca afişajul să fie realizat pentru o perioadă de 15 zile pe an, după un grafic ce va fi stabilit de comun acord, în funcţie şi de calendarul competiţiilor şcolare.

De asemenea, expunerea pe panourile publicitare poate fi realizată şi pentru alte categorii de persoane care, prin activitatea lor, fac cinste comunităţii noaste”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul a primit, în comisii, aviz favorabil.

Mai mult decât atât, proiectul a fost dezbătut în comisii unde membrii nelămuriți ar fi putut cere informații suplimentare aparatului tehnic al primăriei sau chiar ar fi putut depune amendamente. Se pare că la acel moment, consilierii PSD-ALDE nu au avut nici neclarități, nici obiecții și asta pentru că proiectul a primit aviz favorabil. Nici în ședința de Consiliul Local, consilierii PSD-ALDE nu au depus vreun amendament la acest proiect. Au ales să voteze împotriva promovării olimpicilor, fără nicio explicație.

Reacțiile inițiatorilor nu au întârziat să apară.

„La ședința Consiliului Local, PSD s-a împotrivit promovării elevilor olimpici din Piatra-Neamț, proiect propus de grupul liberal.

Asemenea mentorilor Dragnea și Dăncilă, pesediștii din Piatra-Neamț arată că n-au niciun respect pentru valori și pentru educație, votând împotriva proiectului de promovare a olimpicilor locali pe panourile publicitare din oraș. Nu au avut nicio remușcare, niciun argument, pur și simplu s-au împotrivit.

PSD livrează școlilor din România manuale cu greșeli grosolane, iar la proiectele care vizează sprijin pentru tinerii olimpici se opun. Pentru că pot și pentru că nu le pasă.

Data viitoare voi veni cu un proiect de hotărâre intitulat „Vasilica Dăncilă”, care să premieze agramații, mediocrii și cei cu școala vieții la activ. Dacă olimpicii nu i-au impresionat pe pesediști, sunt sigur că această categorie va avea o susținere garantată.” – este mesajul lui Romel Bîrjoveanu, lider de grup al consilierilor locali liberali.

Explicațiile consilierilor PSD-ALDE

Abia astăzi, 28 septembrie, au apărut și primele explicații din partea consilierilor PSD-ALDE, prin intermediul viceprimarului PSD, profesor Luminița Vîrlan.

” Referitor la nedumerirea, firească, a unor persoane în legătură cu votul consilierilor PSD-ALDE de la Proiectul nr 28, privind modelul -cadru de închiriere a suprafețelor de teren pe care sunt amplasate panouri publicitare, fac următoarea precizare: am apreciat sincer și onest inițiativa colegilor, consilieri PNL, de a promova -și în acest mod-performanțele elevilor și colegilor noștri, profesori așa cum se propune în preambulul expunerii de motive; doar că am fost invitați să votăm un proiect cadru în care nu există nicio trimitere spre domeniul educației, ci la informații de interes public. Poate cineva să ne garanteze că nu ne vom află, într-o zi, în situația de a află că e de interes public să inaugurăm, cu fast, toalete? Apreciez că o reformulare a contractului -cadru poate rezolva situația în sensul dorit de colegii noștri”, este mesajul Luminiței Vîrlan.

Dacă PSD-ALDE se arată atât de dornici de a susține promovarea elevilor olimpici, rămâne întrebarea, de ce nu s-au folosit de prerogativele conferite de statutul aleșilor locali în vederea eliminării neclarităților pe care le-au sesizat în proiectul supus aprobării și o fac doar la nivel declarativ.

 

 

Articolul precedentReținut de polițiști după ce și-a snopit în bătaie fratele
Articolul următorCeahlăul Piatra-Neamţ joacă în deplasare la Sănătatea Darabani