Rapiditate, îndemânare, rezistență fizică și psihică sunt calitățile de bază ale pompierilor. Timp de două zile, salvatorii din Iași, Neamț, Suceava, Bacău și Botoșani își vor testa aceste abilități în cadrul etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Peste 60 de pompieri din Moldova se vor confruntă în patru probe, respectiv

– „Scara de fereastră”
– „Pista cu obstacole pe 100 m”
– „Ștafeta 4 x 100 m”
– „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Primele două probe, respectiv „Scara de fereastră” și „Pista cu obstacole pe 100 de metri” se vor desfășura în această dimineață, pe baza de pregătire a Detașamentului de Pompieri Dorohoi, imediat după festivitatea de deschidere.

Tot astăzi, începând cu ora 18.30, pe Stadionul Municipal Botoșani, se va desfășura a treia probă – „Ștafeta 4×100 m”.

Ultima probă, „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, se va derula vineri dimineață, începând cu ora 09.00, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani.

Loturile care se vor clasa pe primele 11 locuri la fazele zonale vor participa la etapa naţională a concursului, care se va desfăşura luna septembrie, la Sibiu.

Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, competiția se desfășoară în perioada 06 – 08 iulie a.c..

La această etapă va participa, în calitate de invitat special, lotul sportiv al pompierilor din Varna, Bulgaria.

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.  

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).