Una dintre cele mai terifiante legende care circulă în zona Moldovei este cea legată de „Piatra Dracului”, de lângă localitatea Durău. Despre bucata de stâncă, înaltă de aproape 30 de metri, localnicii spun că se mișcă în fiecare noapte.

 

Pe pagina de Facebook Esti din Iași, Laura Nica a strâns mai multe legende legate de stânca aflată la confluența Bictricioarei cu Bistrița. Dominând zona, aceasta Este imposibil să nu o vezi dacă ajungi la Durău. Bucata de stâncă, înaltă de aproape 30 de metri. este marcată și cu o cruce în vârf. Localnicii spun că aceasta se mișcă în fiecare noapte, la stânga sau la dreapta, potrivit zdi.

Oamenii de știință spun doar că este vorba doar de o iluzie optică ce depinde de condițiile atmosferice.

Legendele care au apărut în jurul acestei pietre sunt care mai de care mai interesante.
Una dintre ele spune că oamenii se înrăiseră și nu mai aveau credința, iar Dracul s-a dus la Dumnezeu cu o cerere: „Nu-i vezi cât de netrebnici sunt, Doamne, ce trebuință mai ai de ei? Dă-mi-i mie!”, ar fi zis. Iar Dumnezeu s-a învoit, cu o singură condiție: să smulgă o piatră sacră de pe vârful Ceahlăului și, până la cântatul cocoșilor, să o pună la Talpa Iadului.

 

Pe drum, dracul a pierdut povara uriașă, care i-a alunecat din mâini și s-a înfipt în locul în care valurile celor două râuri se ciocnesc.

Se mai spune că, înciudat, în fiecare noapte Dracul se întoarce pe furiș și încearcă să mute piatra din loc, convins că în ziua în care va reuși să o pună la Talpa Iadului, domnia lui Dumnezeu pe pământ va sfârși și Lumea va intra în stăpânirea lui.

Şi Alexandru Vlahuţă preia o legendă despre Stânca Dracului în ,,România pitorească”.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentMotivul pentru care astăzi nu trebuie să faci cumpărături deloc
Articolul următorCâți bani aduc fericirea – Vrei să știi suma exactă? Concluzia la care nu te așteptai