Piatra-Neamț este al doilea oraș din România , după Alba Iulia ales pentru desfășurarea în primul an  al  programului de dezvoltare a competențelor digitale Generația Tech.

Programului de mentorat online, Generația Tech,  este dezvoltat de către comunitatea Digital Nation cu susținerea Google și cu sprijinul Ministerului Educației Naționale. Generația Tech va avea în spate o investiție de 500.000 de euro în primul an de desfășurare și are obiectivul de a forma gratuit aproximativ 300 de tineri în specializări digitale relevante pentru piața forței de muncă.

”Aproximativ 150 de tineri de 15-24 ani din orașul nostru  vor putea urma, începând  cu această vară, una dintre cele două specializări digitale puse la dispoziție gratuit prin program: IT Literacy ( alfabetizare IT) care îi pregătește pentru roluri administrative digitale în cadrul companiilor românești, și Learn to Code, care îi formează ca programatori de aplicații simple web și mobile”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Participanții la program beneficiază de mentorat online (accesibil de pe calculator și de pe mobil), de acces la hub-ul tech amenajat în oraș și sunt sprijiniți după absolvire în găsirea de joburi digitale pe plan local.

”Este o bună oportunitate pentru tinerii din Piatra-Neamț în a-și realiza o carieră de succes, aici, la ei acasă. În plus, atât timp cât Piatra-Neamț va avea prin implementarea acestui proiect tineri calificați în IT, putem atrage și  companiile de profil în orașul nostru”, a adăugat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Articolul precedentScandalagii și bețivii, în atenția Poliției Locale. Au fost aplicate 56 de amenzi în valoare totală de 11.520 de lei
Articolul următorZeci de persoane intoxicate cu insecticid. Polițiștii au deschis un dosar penal