La data de 25 octombrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Bicaz au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15 B, soldat cu rănirea unei persoane.

Din cercetările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 57 de ani, din Poiana Teiului, conducea un autoturism pe DN 15 B, în localitatea Petru Vodă, a surprins și accidentat un bărbat de 67 de ani, din Pipirig, care s-ar fi deplasat pe partea carosabilă.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost preluat și transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

 

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț le recomandă pietonilor:

Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!

În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență maximă!

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentBilanț coronavirus 26 octombrie: 2.844 de noi cazuri și 79 de decese
Articolul următorFără permis și băut a ieșit la plimbare cu o mașină neînmatriculată