Poliția Locală Piatra Neamț a organizat și desfășurat o acțiune pe linia respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea virusului SARS – CoV2, joi, 15 octombrie 2020, începând cu orele 07.30, în Piața Centrală, Piața En Gros, Bazarul din Piatra Neamț, precum și în mijloacele de transport în comun.

Agenții Poliției Locale au verificat dacă comercianții, cumpărătorii, transportatorii și pasagerii poartă maști de protecție. De asemenea, cetățenii au fost informați cu privire la riscurile la care sunt expuși în cazul nepurtării sau purtării incorecte a măștii în condițiile epidemiologice actuale, dar și cu privire la noile reglementări privind obligativitatea purtării măștii de protecție în exterior, în spațiile publice.

Acțiunea a avut scopul de a preveni și combate răspândirea SARS – CoV2, iar persoanele care nu aveau asupra lor mască de protecție au primit câte una de la agenții Poliției Locale Piatra Neamț. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, 17 dintre acestea constând în avertismente scrise – o singură sancțiune având valoarea de 500 de lei, pentru încălcarea art. 65, lit. ”h” din Legea 55/2020.

 

Sursa: Realitatea de Neamt