Preţurile petrolului au crescut luni pentru a cincea zi consecutiv; Petrolul Brent se apropie de 80 de dolari pe baril, scrie News.ro.

Preţurile petrolului au crescut luni pentru a cincea zi consecutiv, iar cotaţia petrolului Brent se află la cel mai ridicat nivel din octombrie 2018, îndreptăndu-se spre 80 de dolari pe baril. Creşterile sunt determinate de îngrijorarea investitorilor legată de oferta limitată, în timp ce cererea creşte în unele regiuni ale lumii, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 1,8%, la 79,47 dolari pe baril, după trei săptămâni de creşteri.

Contractele futures pentru petrolui WTI, de referinţă în Statele Unite, au avansat cu 2%, la 75,42 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din luna iulie, după cinci săptămâni de creşteri.

Goldman Sachs şi-a revizuit în creştere cu 10 dolari estimarea privind preţul petrolului Brent la sfârşitul acestui an, la 90 de dolari pe baril.

Livrările globale de petrol au devenit limitate ca urmare a redresării rapide a cererii de carburanţi, după ce epidemia provocată de varianta Delta a noului coronavirus şi uraganul Ida au afectat producţia de ţiţei din Statele Unite.

Articolul precedentPfizer a început testarea unui medicament anti-Covid sub formă de pastile
Articolul următorFlorin Cîțu l-a schimbat pe șeful CNAIR