Primăria Piatra-Neamț a demarat în luna martie o amplă campanie de desființare a construcțiilor ilegale de pe domeniul public al municipiului. 

În primă fază au fost propuse 15 construcții pentru demolare, care au fost ridicate fără autorizație în diferite zone ale orașului (terase, garduri, împrejmuiri, chioșcuri, garaje etc.) pentru desființarea cărora s-au trimis somații acolo unde s-a identificat proprietarul.

Menționăm că, până în prezent, 12 construcții au fost desființate de către cei responsabili, care au realizat lucrările în regie proprie, dar și prin societatea Publiserv SA. În aceste zile, Publiserv execută lucrări pentru demolarea construcției de pe str. 1 Decembrie 1918, în spatele blocului I5 (beci și magazie).

Apreciem faptul că această campanie a fost înțeleasă și acceptată de cea mai mare parte dintre cei vizați, care au realizat demolarea construcțiilor în regie proprie. În același regim se realizează și lucrările de desființare a imobilului de pe Str Republicii nr 13.

În cazul celorlalte două construcții, pentru că extinderile sunt dotate cu centrale termice de apartament montate pe pereții exteriori, care sunt alimentate cu energie electrică și cu gaze naturale, municipalitatea a solicitat Companiei Delgaz Grid SA debranșarea de la rețelele de utilități pentru a putea continua calendarul demolărilor. 

Astfel de campanii vor continua și în următoarea perioadă pentru a descuraja acest fenomen și pentru a elibera domeniul public de clădiri construite ilegal.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentAproximativ 45.000 de nemțeni defavorizați vor primi pachete cu alimente de bază
Articolul următorNicolae Ciucă: „Trebuie să ne pregătim pentru o criză de durată care ar putea să se extindă aproape de granița noastră”