Luni, 29 iulie,  primarii celor două municipii din Neamț au participat la reuniunea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR). În cadrul întâlnirii, primarul Romanului,  Lucian Micu  a fost nominalizat, alături de primarul din Miercurea Ciuc, să reprezinte asociația la consultările din cadrul Ministerului Fondurilor Europene legate de Parteneriatul Strategic 2021-2027.

”În ultimele luni, am tot purtat discuții, alături de ceilalți primari, pe tema lipsei finanțării administrațiilor și, în ciuda promisiunilor ministrului de finanțe – neonorate în trecut, sperăm ca rectificarea bugetară să se facă în mod corect și în funcție de realitățile fiecărei localități.

Am mai fost păcăliți în trecut, astfel că, în această săptămână, vom cere o întrevedere direct cu prim ministrul, iar dacă nici acesta nu va dori să ia măsurile corecte, toți primarii, indiferent de coloratura politică, vom ieși în conferințe de presă organizate în aceeași zi și la aceeași oră.

Dacă nici după acest pas nu se va schimba nimic în bine, vom cere sprijinul cetățenilor pentru modificarea legislației în așa fel încât niciun Guvern, indiferent de cine este format, să nu mai aibă posibilitatea să creeze un dezechilibru între administrațiile publice locale.

Nu este normal ca Romanul să strângă centura la maxim, în timp ce unele primării, înființate în localități cu 98 de locuitori, să fie sprijinite pentru a putea să-și plătească salariile. Guvernul trebuie să înceapă să ia decizii corecte când vine vorba de finanțarea administrațiilor, să aprobe bugetele la timp și să facă investiții cu adevărat bune pentru comunități”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

În cadrul ședinței Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România în cadrul căreia au fost dezbătute aspecte importante care țin de funcționarea primăriilor de municipii din România.

”S-a stabilit un plan de acțiuni pentru următoarea perioadă prin care să determinăm Guvernul să asigure resursele financiare necesare bugetelor locale și susținerea proiectelor europene depuse de primării. AMR se va implica și în conceperea programelor de finanțare europene din următorul exercitiu financiar astfel încât acestea sa răspundă nevoilor reale ale comunităților locale”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Articolul precedentGrupul consilierilor județeni PNL: Ne vom opune majorării prețului la apă în Neamț
Articolul următorExpoziție de fotografie Vlad Solomon, la Biblioteca Județeană