Proiectul de celebrare a Centenarului Marii Uniri realizat de către Colegiul Național „Petru Rareș” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Piatra-Neamț și coordonat de doamna profesor Dorina-Luminița Drexler, a continuat joi, 29 noiembrie.

Astfel, între orele 9:00 – 13:00 s-a desfășurat, la Cinema Dacia, concursul interactiv „Centenar România Piatra-Neamț” la care au participat toate unitățile de învățământ din municipiu (clasele IV-a, gimnaziu și liceu).

Între orele 15:00 – 17:00, unitățile de învățământ invitate au realizat, la cinematograful Dacia, programe artistice tematice.

Evenimentul de ieri s-a încheiat cu Marșul Unirii sau „Marșul Recunoștinței” la care au participat elevi și profesori de la școlile din Piatra-Neamț.

Aproximativ 1000 de elevi, profesori dar și alte persoane au mers de la Curtea Domnească spre cimitirul Eroilor, pe trada Ștefan cel Mare, unde fanfara Liceului de Arte a interpretat Imnul României și alte cântece dedicate acestui eveniment.

La întoarcere s-au aprins 100 de torțe care au fost purtate de 100 de elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” și Colegiul Național „Calistrat Hogaș”.

Articolul precedentCondamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat copilul
Articolul următor1 000 de porții de fasole cu cârnați de 1 Decembrie