Guvernul a alocat 1,9 miliarde de lei pentru mai multe proiecte din Sănătate, printre care construcţia celor trei centre de mari arşi, a informat, joi, la Palatul Victoria, ministrul Alexandru Rafila.

Cea mai mare parte a acestor fonduri, 930 de milioane de lei, este destinată activităţii de medicină de urgenţă, a precizat Rafila, care a amintit că Ministerul Sănătăţii finanţează integral activitatea la nivelul unităţilor şi compartimentelor de primiri urgenţe şi la staţiile judeţene de ambulanţă.

„Pentru Ministerul Sănătăţii şi pentru sistemul de sănătate din România, o veste extrem de importată, e vorba de alocarea către bugetul Ministerului Sănătăţii a unei sume de 1,9 miliarde de lei. Una dintre destinaţiile acestei sume: 125 de milioane de lei – suplimentează bugetul pentru proiectele Băncii Mondiale, respectiv construcţia celor trei centre de mari arşi de la Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti. Sunt şi multe alte sume alocate pentru acţiunile prioritare ale Ministerului Sănătăţii, respectiv terapie intensivă, infarct miocardic, accident vascular cerebral, traumă, neonatologie şi recuperare post AVC, aici este vorba de o sumă de 210 milioane de lei”, a mai menţionat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, 200 de milioane de lei sunt alocate pentru continuarea activităţilor din cadrul programelor naţionale de sănătate. „Mă refer aici în special la achiziţia de vaccinuri din cadrul programului naţional de vaccinare, pentru tratamentul pacienţilor infectaţi HIV-SIDA şi, de asemenea, pentru partea de securitate transfuzională. Bugetul alocat pentru toate aceste activităţi nu era suficient şi este foarte bine că Guvernul a alocat această sumă care face funcţionale aceste programe”, a afirmat Alexandru Rafila.

AGERPRES

Articolul precedentDIICOT: 6 PERSOANE REȚINUTE ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE MINORI ȘI VIOL
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET