Este ziua 164 a războiului din Ucraina. Zelenski acuză armata rusă că a creat o altă situaţie extrem de riscantă pentru toată Europa, lovind de două ori centrala nucleară din Zaporojie.

UPDATE 09:00 – În Donbas, pe frontul de est al Ucrainei, mai mulți foști militari occidentali și-au luat un angajament extrem de ambițios. Ei antrenează 40 de noi recruți ucraineni, pentru războiul pornit de Rusia. 

Pe măsură ce lupta în estul Ucrainei continuă, numărul pierderilor crește în ambele tabere. Armata ucraineană este nevoită să își refacă forțele cu noi recruți ca să își apere țara, însă mulți ajung în prima linie slab pregătiți.

UPDATE 08:30 – Acţiunile forţelor ruse sunt susceptibile să pună în pericol securitatea şi siguranţa centralei nucleare din Zaporojie, în sud-estul Ucrainei, concluzionează Ministerul britanic al Apărării, în baza informaţiilor puse la dispoziţie de serviciile sale secrete, potrivit DPA.

UPDATE 08:25 – Volodimir Zelenski a declarat vineri că Rusia trebuie să poarte responsabilitatea pentru „actul de teroare” de la centrala nucleară ucraineană din Zaporojie sub ocupaţie rusă, ţinta unor lovituri pentru care Kievul şi Moscova se acuză reciproc, notează AFP.

Vineri, „ocupanţii au creat o altă situaţie extrem de riscantă pentru toată Europa: au lovit de două ori centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare de pe continentul nostru”, a afirmat Volodimir Zelenski în cotidianul discurs video.

„Orice bombardament al acestui sit este o crimă neruşinată, un act de teroare. Rusia trebuie să poarte responsabilitatea chiar a faptului că a creat o ameninţare la adresa unei centrale nucleare”, a continuat el.

Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc de lovituri în apropierea unui reactor nuclear de la centrala Zaporojie din sudul Ucrainei.