RAZII în traficul rutier din Piatra-Neamț (FOTO-VIDEO)

Polițiștii Serviciului Rutier Neamț au demarat o acțiune pe linia combaterii, depistării și sancționării conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii sunt utilizate aparatele etilotest și drugtest, aflate în dotarea Serviciului Rutier.

O astfel de acțiune a avut loc vineri seară la intersecția străzii Aleea Tineretului cu Bulevardul 9 Mai (podul de la Căprioara) în Piatra-Neamț.

Ca exemplu, un șofer a fost prins aseară cu o alcoolemie de 0.07 mg/l, motiv pentru care polițiștii i-au suspendat permisul timp de 90 de zile, fapta fiind contravenție. Aceeași situație a întâmpinat-o un alt șofer, cu alcoolemie de 0.08 mg/l.

„Polițiștii reiterează faptul că infracțiunea de a conduce un vehicul sub influența băuturilor alcoolice se sancționează conform Codului Penal articolul 336 aliniatul 2 cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă. De asemenea, precizăm faptul că dacă în urma testării cu aparatul etilotest a unui conducător auto rezultatul a indicat o valoare cuprinsă între 0.01 și 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat polițistul rutier reține permisul de conducere și eliberează o dovadă înlocuitoare a acestuia fără drept de circulație.”, a declarat ag. Moșu Georgiana – purtător de cuvânt IPJ Neamț.

Articolul precedent3 victime, între care un copil de 7 ani, după un accident în comuna Bodești
Articolul următor16 noi cazuri de rujeolă în Neamț, în această săptămână