Rectificarea bugetară făcută de Guvern nu acoperă sumele pierdute de către primării prin modificarea Codului Fiscal. Astfel, Primăria municipiului Piatra-Neamț va primi 3.166.000 de lei din cei 10.000.000 de lei pierduți la ”revoluția fiscală”.

”Ceea ce spuneam despre actuala guvernare se confirmă. Marea rectificare bugetară care trebuia să asigure primăriilor din întreagă țară resursele financiare necesare pentru a funcționa corespunzător, după ce că s-a făcut foarte târziu s-a mai făcut și într-un mod total nemulțumitor.

Promisiunea guvernului de a acoperi integral sumele pierdute de primarii prin modificarea codului fiscal au fost de fapt niște minciuni. Municipiului Piatra-Neamț i-au fost luați prin așa zisă ,, revoluție fiscală” 10.000.000 de lei și i-au fost dați doar 3.166.000 lei, cu alte cuvinte, actualii guvernanți au lăsat în acest an Primăria Piatra Neamț mai săracă cu aproape 7 milioane de lei. Este o sumă importantă și din păcate așa cum am mai spus de pierdut au oamenii. 7 milioane de lei reprezintă aproape întreg bugetul pentru reparația străzilor sau bugetul pentru întreținerea spațiilor verzi și salubritate”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Mai mult decât atât, banii doar se estimează că vor intra în visteria primăriei până la sfârșitul anului. 

”Nu știu dacă toată lumea a sesizat ,, șmecheria guvernamentală” , acești bani sunt estimați a se încasa până la sfârșitul anului , nu ne intră acum în buget și este posibil să fie de fapt mai puțini sau chiar deloc”, a adăugat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Articolul precedentIncendiu la o locuinţă din comuna Ţibucani (FOTO)
Articolul următorPentru un oraș mai sigur: noi camere de supraveghere în Piatra-Neamț