Cupa Consiliului Județean Neamț și Cupa Fermierului, ediția a IV-a, la sărituri peste obstacole, disputate la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ în perioada 20-23 august 2020, au fost câștigate de nemțeanul Aurel Cojocariu cu calul Chavi. Sportivul este legitimat la clubul Regatul Cailor București.

Prin tradiție, Trofeul Virgil Bărbuceanu se acordă juniorilor, iar în ediția a XVI-a de anul acesta i-a revenit Mariei Ghimfus de la clubul Regatul Cailor cu calul Carousel, antrenați de același Aurel Cojocariu.

Fondul de premiere a fost asigurat de Consiliul Județean Neamț – pentru Concursul Național de Sărituri peste Obstacole „Trofeul Virgil Bărbuceanu“ – și de mai multe firme cu domeniul de activitate în agricultură – pentru Cupa Fermierului.

La startul probelor cuprinse în programul competițional s-au prezentat peste 65 de cai și peste 70 de călăreți din întreaga țară, la toate categoriile: copii, juniori 1, juniori 2, amatori, amazoane și seniori.

Organizatorii au fost Federația Ecvestră Română și Asociația Club Sportiv Ecvestru „Costache Lupu“ Piatra Neamț. Juriul de teren desemnat de Federația Ecvestră Română a asigurat la un înalt nivel conducerea tehnică a celor două competiții. Totodată FER a fost reprezentată la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ la cel mai înalt nivel, prin prezența președintei Marilena Mladin.

„Această ultimă etapă a celor două competiții naționale s-a desfășurat tot în condițiile impuse de restricțiile pentru Coronavirus, deci tot fără public. Spre bucuria noastră, întrecerile, difuzate on-line, au fost urmărite de mulți iubitori ai sportului ecvestru din întreaga lume și am primit numeroase felicitări pentru organizare și pentru calitatea spectacolului. Mulțumesc, pe această cale Consiliului Județean Neamț, fermierilor și tuturor colaboratorilor“, a declarat Costache Lupu, președintele ACSE Piatra Neamț.