Municipiul Roman a reziliat contractul cu ApaServ și a demarat procedurile pentru a trece la compania Apa Vital Iași. Decizia vine ca reacție la criza de apă care afectează romașcanii de aproximativ 6 luni.

Joi, 13 februarie, la ora 12, consilierii locali romașcani s-au întrunit într-o ședință de îndată, în care au aprobat în unanimitate două proiecte și anume:  „inițierea procedurii de reziliere din culpa operatorului a contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice privind aprobarea concesionării directe a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare şi a bunurilor aferente acestora către Compania Judeţeană Apa Serv SA Neamţ”, respectiv  „aderarea Municipiului Roman la Asociaţia Regională a Serviciilor de Apă și Canal Iași”. 

„Avem aproape șase luni de când a apărut această sincopă în furnizarea apei potabile la nivelul municipiului Roman și, în ciuda eforturilor pe care le-au depus toate instituțiile abilitate, problema apei continuă să persiste. Atâta timp cât ApaServ nu și-a îndeplinit obligațiile asumate prin contract, anume furnizarea în mod continuu a serviciilor de apă și canalizare pe raza municipiului Roman, am luat decizia – și putem acum, din punct de vedere al prevederilor contractuale –, să denunțăm unilateral contractul, din culpa operatorului”, a declarat primarul municipiului Roman, Lucian Micu.

Primarul Lucian Micu municipiului Roman a motivat decizia de a alege ca operator ApaVital Iași, aducând câteva argumente:

”De ce ApaVital Iași? Cred că fiecare dintre noi suntem interesați să plătim un preț cât mai mic la serviciile de apă și canalizare, pentru servicii cât mai bune. Ori ApaVital are unul din prețurile dintre cele mai mici din țară și, de asemenea, oferă și servicii de calitate. Mai mult, managementul de top de la nivelul ApaVital este unul foarte stabil, fără mișcări semnificative în ultimii 15 ani, ceea ce a permis ca această companie să se dezvolte sănătos – un management impus pe criterii de competență, și nu pe criterii politice.

– De asemenea, un deziderat vechi al nostru, care nu s-a întâmplat, în ciuda promisiunilor, a fost acela de a avea un callcenter non-stop pentru Roman, la care cineva să poată răspunde, să preia problemele și să le predea către un dispecerat care să le poată remedia.

– Iarăși, foarte important, ApaVital este o companie care încurajează contorizarea individuală, un alt deziderat al romașcanilor, de a plăti cât se consumă, ceea ce este la limita de proprietate a fiecărui apartament, iar ApaVital încurajează acest gen de facturare individuală.

– Nu în ultimul rând și la fel de important, având în vedere experiența neplăcută pe care am trăit-o cu ApaServ: în orice moment ApaVital are sursă alternativă de alimentare cu apă a Romanului, sursă care aparține companiei din Iași. Practic, dacă vom mai avea perioade de secetă, fără nicio problemă se va putea face alimentarea de pe conducta de la Timișești de la ApaVital Iași.

După denunțarea contractului și aderarea la asociația pentru gestionarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din care face parte ApaVital Iași, numită ARSACIS, în 20 februarie va avea loc o Adunare Generală a acestei asociații, la care va fi prezent și edilul Romanului pentru a susține cauza de aderare și, ulterior, se vor respecta termenele legale, astfel încât să se facă transferul de la ApaServ către ApaVital Iași, în urma îndeplinirii tuturor procedurilor.

Articolul precedentVremea, mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Prognoza meteo
Articolul următorPreședintele CJ Neamț, Ionel Arsene cere conducerii ApaServ ”demisia de onoare”