Municipiul Roman a fost un exemplu de bună practică la Forumului Antreprenorilor în Administrația Inteligentă, eveniment care a avut loc în perioada 14-16 decembrie în Poiana Brașov.

Cea de-a treia ediție a evenimentului organizat de Societatea Liberală, Institutul de Studii Populare și partenerii lor internaționali Martens Centre for European Studies – Bruxelles, Belgia și Fundația Hanns Seidel – Munchen, Germania a fost dedicat parteneriatului dintre mediul de afaceri, administrațiile locale și unitățile de educație profesională, fiind centrat pe soluțiile de tip smartadministration, smartcity, smarteducation.

” Alături de aleși locali din alte localități, am împărtășit din experiența fiecăruia, în ideea de a identifica noi soluții pentru a dezvolta orașele pe care le reprezentăm. S-au purtat discuții pe tema iluminatului inteligent, digitalizării, protecției mediului, dar și asupra a tot ceea ce presupune un ”smartcity”.

În cea de-a doua zi a evenimentului, am avut posibilitatea de a le oferi participanților o prezentare a soluțiilor de bune practici pe care le-am implementat în administrația locală. Schimbul de idei este binevenit și mă bucur că am aflat noi lucruri pe care să le realizăm și noi în Roman, dar sunt onorat că orașul nostru este un exemplu de bună practică pentru multe alte localități din țară”, informează Lucian Micu, primarul municipiului Roman pe o rețea de socializare.

SURSĂFOTO: Facebook
Articolul precedentLegea recursului compensatoriu mai face o victimă. O bătrână a fost violată de un recidivist
Articolul următorPiatra-Neamț și Roman în Alianța Moldova Se Dezvoltă