Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la un apartament situat la al treilea etaj dintr-un bloc cu 10 niveluri din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu două autospeciale pentru stingere și o autospecială complexă pentru intervenție și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Piatra-Neamț. 

Un coleg (lt. Ionuț Țobârnac)  ce se afla in trecere pe lângă locul evenimentului a mers din ușă în ușă până la etajul al treilea și a anunțat că este un incendiu produs într-un apartament din bloc și le-a recomandat locatarilor să părăsească locuinţele. Astfel,  s-au autoevacuat aproximativ 20 de persoane. 
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul apartamentului,  cu degajare mare de fum. 
Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul mijloacelor specifice de intervenție.  În urma incendiului apartamentul a fost distrus în totalitate, iar alte trei apartamente au fost  deteriorate ca urmare a apei folosite pentru intervenție. 
Proprietara locuinței in vârstă de aproximativ 29 de ani a suferit arsuri ușoare.  Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de la SAJ  dar a refuzat transportul la spital. 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul. 
Colegul nostru, plutonierul adjutant Cătălin Buțurcă,  care se afla în timpul liber, a fost alături de camarazii săi și i-a sprijinit la intervenție.
Și de această dată avem convingerea ca dragostea față de semeni este o calitate importantă a salvatorilor.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentCOD GALBEN de CEAȚĂ în mai multe județe din țară
Articolul următorPiața Centrală se închide! Comercianții vor putea vinde afară sau în cort