Joi, 25 iulie 2019, la nivelul Birourilor de Ordine Publică 1 și 2 din cadrul Poliției Locale a Municipiului Piatra Neamț, în parteneriat cu lucrători ai Direcției de Asistență Socială,  s-a organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei și a faptelor antisociale.

S-au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.520 de lei , dintre care 20 de sancțiuni pentru provocare de scandal și consum de băuturi alcoolice în locuri neautorizate de pe domeniul public și 28 de sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

Totodată, au fost depistați și atenționați cu privire la respectarea HCL 7/2010, 31 de proprietari de câini de companie.

Reamintim că potrivit Legii 61/1991R, încălcarea normelor de conviețuire socială, provocarea de scandal și consumul de alcool pe domeniul public sau apelarea la mila publicului se sancționează contravențional cu amenzi a căror valoare este cuprinsă între 100 și 1000 de lei.

Conform HCL 7/2010 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică – persoanele care scot câinii la plimbare au obligația să strângă reziduurile acestora. În caz contrar, acestea pot fi sancționate contravențional, cu amenzi de la 100 la 300 de lei.

Articolul precedent391 de locuri de muncă vacante în Piatra-Neamț, 386, în Roman, iar în Târgu Neamț 60
Articolul următorPiatra-Neamț este al doilea oraș din România ales în cadrul proiectului Generația Tech