Școala de reporteri SDG, proiectul ce a avut ca scop motivarea și instruirea copiilor din mediul rural să realizeze și să promoveze conținut (audio, video, text) pentru comunitățile lor, a ajuns la final cu rezultate impresionante.

Partenerii care au susținut desfășurarea proiectului au fost bibliotecarii din cele 25 de biblioteci implicate. Fiecare club a fost alcătuit dintr-un bibliotecar și doi reporteri. 

În cele 3 luni de desfășurare, copiii au avut de rezolvat 6 provocări, ce au vizat cele 17 Obiective Globale incluse de ONU pe agenda 2030. Tinerii reporteri au realizat primul lor articol, primul video, primul vlog, primul podcast și primul lor eveniment, toate fiind în legătură cu Obiectivele Globale.

Proiectul a fost implementat în 4 județe ale țării (Sălaj, Gorj, Neamț și Vrancea), unde 50 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au învățat pe parcursul a 3 luni să creeze conținut (audio, video, text) pentru comunitățile lor. Aceștia au realizat peste 40 de podcast-uri prin care au promovat Obiectivul Global 13 – Schimbări climatice, peste 20 de video-uri prin care au promovat Obiectivul Global 4 – educație de calitate, 19 evenimente la care au avut peste 400 de invitați și au creat provocări de tip vlog la care au adunat peste 50.000 de vizualizări. 

În județul Neamț, proiectul a fost implementat în cadrul bibliotecii județene și în bibliotecile publice din Gherăiești, Tazlău,  Tămășeni, Trifești, Bîra, Bozieni.

    “Fiecare copil din România merită să aibă o oportunitate prin care să înțeleagă cum poate să producă o schimbare în comunitate. Iar noi putem să oferim această șansă prin proiectele pe care le implementăm și creăm pentru generația nouă. “Școala de reporteri SDG” este un proiect unic în România. 50 de copii din 4 județe cercetează, scriu, creează conținut prin care promovează Obiectivele Globale. Discursul lor este îmbunătățit, au argument și întrebări noi.” Alin-Gabriel Grămescu, manager proiect Școala de Reporteri SDG.

     

 

Articolul precedentMiercuri,24 iulie, se deschide pista de pe Stadionul Moldova
Articolul următorBaraj între tată și fiu în Concursul internaţional de sărituri peste obstacole Cupa TCE 3 Brazi