Miercuri, 21 aprilie, în municipiul Roman, s-a desfășurat Simpozionul Economic Internațional „Creștere economică și stabilitate financiară”, eveniment care a reunit importanți factori decizionali ai economiei din țară și străinătate. 

 

La eveniment au participat mai multe misiuni diplomatice: ambasadorul Palestinei, ambasadorul Belarusului, ambasadorul Marocului, consilierii economici ai Rusiei și Olandei, care împreună cu autoritățile centrale și locale au deschis perspectivele unei colaborări care vor genera schimbări pozitive în municipiul Roman și zona metropolitană.

 

Simpozionul a debutat la Biblioteca „George Radu Melidon”, cu o dezbatere privind situația economică actuală, bun prilej pentru reprezentanții marilor companii să identifice și să propună strategii aplicate, alături de vicepreședintele Camerei Deputaților, Laurențiu Dan Leoreanu, prefectul județului Neamț, George Lazăr, primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei și de președintele Federației Europene a Camerelor Bilaterale de Comerț, Marian Ovidiu Stănică.

 

„Sper că acest timp pe care îl veți petrece aici, la Roman, să aibă o continuitate pragmatică, reală, funcțională. Această întâlnire, pentru a avea greutatea pe care o merită, trebuie să fie doar un prim pas în descoperirea municipiul Roman, așa că vă invit să ne cunoașteți cât mai bine, identificând oportunitățile pe care le putem oferi. Mai mult, vreau să subliniez deschiderea noastră către o colaborare cât mai strânsă, reciproc productivă, pentru descoperirea oportunităților de investiții, dar și pentru a crea punți de legătură spre comunități similare Romanului, orașe din țările pe care le reprezentați, pentru a iniția colaborări culturale și economice, în interesul tuturor cetățenilor pe care îi reprezentăm”, a declarat Leonard Achiriloaei, primarul municipiului Roman. 

 

În a doua parte a programului, companii precum: Marsat, TCE 3 Brazi, Somaco Grup Prefabricate, Caremil, ArcelorMittal, Schuco Izosmart, Te-Rox Prod, Adeplast, ZF Grup, Agrana, Danlin, Profi și Marcel și-au prezentat activitatea și au dialogat deschis cu reprezentanții misiunilor diplomatice, care au apreciat potențialul de dezvoltare al Romanului.

 

După închiderea sesiunilor, programul a continuat cu o prezentare gastronomică, la Răchiteni, organizată de Compania „Marcel”, unde au fost prezentate produse autohtone și fluxul tehnologic de producție.

 

Evenimentul s-a încheiat cu un dineu organizat la Hanul Ancuței, într-un cadru tradițional românesc, caracterizat de discuții fructuoase. Astfel, s-au făcut propuneri de înfrățiri cu orașe din Belarus și Palestina și s-au lansat invitații reprezentanților români de a participa la alte activități economice internaționale.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentRealitatea de lângă tine. Premiante la școală, sărace acasă. Viorel Constantinescu luptă să-și crească singur fetele
Articolul următorBiblioteca Județeană felicită bibliotecarii de ziua lor