Teribilismul unui tânăr l-a costat scumt: 30 de zile de arest preventiv. Nu numai că s-a urcat băut la volan și a refuzat testarea cu aparatul etilotest, dar a devenit violent și a lovit un polițist, iar în mașina care-l ducea în arest a amenințat un altul. Înainte de întâlnirea cu organele de ordine, tânărul se luase la ceartă în trafic cu o șoferiță din Iași.

Un tânăr de 23 de ani, din Pângărați, este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice.

La data de 21 iunie, în timp ce polițiștii Serviciului Rutier Neamț se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 15, în localitatea Straja, au fost sesizați de către o femeie de 52 de ani, din județul Iași, cu privire la faptul că a avut o altercație în trafic cu un conducător auto.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificat un tânăr de 23 de ani, din localitatea Pângărați.

”Întrucât emana halenă alcoolică, unul dintre polițiști a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, moment în care tânărul l-ar fi lovit cu capul în zona feței. În acel moment, polițiștii l-au imobilizat și condus la sediul poliției. Pe timpul deplasării, tânărul ar fi adresat amenințări cu acte de violență unuia dintre polițiști.

De asemenea, cel în cauză a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde, în prezenţa cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei”, informează IPJ Neamț.

În baza probatoriului administrat, procurorul a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice.

Ieri, tânărul a fost prezentat Judecătoriei Bicaz, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 

Potrivit modificărilor legislative din domeniul ordinii şi siguranţei publice prevăzute de Legea nr. 192/2019,  în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițistul este îndreptățit să utilizeze mijloace de constrângere, constând în: forța fizică, inclusiv aplicarea unor procedee de autoapărare sau imobilizare, cătușe sau alte mijloace care permit imobilizarea membrelor superioare și/sau inferioare, denumite în continuare mijloace de imobilizare, mijloace neletale, arme albe și de foc, mijloace adecvate sau, după caz, vehicule, pentru oprirea forțată, blocarea sau deschiderea unor vehicule ori spații închise în care se găsesc persoane și bunuri ori pentru înlăturarea unor obstacole.

În situația unei acțiuni violente iminente îndreptate împotriva polițistului sau a altei persoane, mijloacele de constrângere pot fi folosite fără avertizarea verbală prealabilă.

Folosirea mijloacelor de constrângere în condițiile și în situațiile prevăzute de lege înlătură caracterul penal al faptei și răspunderea civilă a polițistului pentru pagubele produse.

Articolul precedentSe reia acordarea de bilete de tratament balnear. În prima serie, în Neamț, sunt disponibile 36 de bilete
Articolul următor100% TU DECIZI! Dumitru Buzatu, baronul PSD din cel mai sărac județ al țării, care s-a transformat în moșier