Referitor la motivele care au condus la incendiul din salonul ATI, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secției de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienți pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul.

 
De mai multă vreme a fost semnalat faptul că sectia ATI Covid a SJU Piatra Neamț, situată la etajul 3 este depășită de numărul de cazuri. În această situație, a fost necesară utilizarea unuia sau mai multor saloane de la etajul 2, unde este situată secția de ATI anterior înființării secției ATI Covid de pe etajul 3. Aceste saloane au fost pregătite și dotate ca saloane ATI, anterior perioadei pandemiei. Precizăm că nu s-a suplimentat numărul de paturi.
Cele două secții ATI au aviz de la DSP cu privire la circuite. Zona în care s-a intervenit pentru extindere nu este funcțională și se află într-o zonă diferită față de cea în care s-a produs incendiul. În același timp, precizăm faptul că aparatura din secția ATI în care s-a declanșat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an.
Secția ATI este conectată la instalația centrală de oxigen a Spitalului.
Reamintim faptul că o anchetă se află în derulare și specialiștii sunt cei care vor stabili cauzele producerii acestui incendiu. Facem apel la reprezentanții instituțiilor statului să dea dovadă de responsabilitate și să încerce să nu ofere variante care nu sunt reale și nu fac decât să deruteze și mai mult opinia publică. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț nu dorește să intervină în niciun fel în politica editorială a mass mediei, solicitând, totuși, pentru o corectă informare a cetățenilor, ca informațiile oferite să fie însoțite și de punctul de vedere al unității medicale, se arată în comunicatul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentDe luni încep controalele DRASTICE în toate secțiile ATI din țară
Articolul următorCoronavirus 15 noiembrie: 7.096 cazuri noi, 113 decese | Situaţia din fiecare judeţ