Moliile reprezintă una dintre cele mai neplăcute prezențe din casă, deoarece nu doar că îți distrug hainele și alte materiale, dar lasă și urme de murdărie în dulap. Cu toate acestea, există o metodă simplă care te poate ajuta să scapi de aceste insecte fără să recurgi la soluții toxice, cum ar fi natfalina. Această metodă este extrem de eficientă și produce rezultate incredibile.

Aceste insecte atât de dăunătoare pentru haine sunt de obicei atrași de materiale precum lână, bumbac sau mătase, dar și de alimente precum făina, zahărul, orezul și cerealele. Dacă ai observat apariția acestor dăunători în șifonierul tău, este probabil ca unele dintre articolele tale vestimentare, prosoape sau lenjerii să fie afectate. Moliile ronțăie materialele, iar, odată ce s-au „servit” din ele, acestea nu mai pot fi salvate și, din păcate, trebuie aruncate la gunoi.

Prin urmare, începe prin verificarea tuturor hainelor din dulapurile tale și elimină pe cele care sunt infestate. Spală cu atenție restul hainelor și curăță dulapurile. Următorul pas este să iei măsuri împotriva moliilor folosind repelenți specializați.

Nu este vorba deloc despre clasica naftalină, care pe lângă faptul că le dă hainelor un miros greu de tolerat, este și extrem de toxică. De aceea, este recomandat să eviți acest produs. În plus, insecticidele special concepute pentru molii nu reprezintă o soluție ideală. Acestea sunt toxice pentru copii și animale de companie, iar persoanele alergice le pot tolera greu.

Pentru a scăpa de molii, ai la îndemână o soluție naturală. Plantele aromatice, cu parfum persistent, sunt la fel de eficiente ca produsele menționate anterior. Aceste plante includ levănțica, rozmarinul, menta și piperul. Mirosul lor le pune pe fugă pe aceste insecte dăunătoare.

Pentru a rezolva această problemă, tot ce trebuie să faci este să pui frunze uscate din aceste plante în mici saculeți, pe care să le așezi printre haine. Astfel, vei obține două beneficii în același timp: vei alunga moliile și hainele tale vor capăta un parfum delicat și plăcut.

Cedrul este, fără îndoială, cea mai eficientă soluție în lupta împotriva moliilor. Indiferent dacă folosești ulei volatil de cedru sau doar muguri și frunze uscate, parfumul persistent al acestui conifer are capacitatea de a eradica moliile și larvele acestora.

Pentru a obține un efect mai puternic și mai eficient, poți adăuga și ace de pin și brad alături de frunzele de cedru. Astfel, vei beneficia de o aromă intensificată.

Articolul precedentCel mai periculos obiect din bucătărie, depistat de oamenii de știință
Articolul următorDin cauza nepăsării, statul pierde 1 miliard de Euro/an prin reparațiile auto nefiscalizate care au explodat în ultimii 2 ani.