Prin apel la 112, în jurul orei 10:35, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din municipiul Piatra-Neamț, în cartierul Văleni.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială pentru stingere  cu apă și spumă. Incendiul se manifesta la un perete pe care era poziționat coșul de fum, cu posibilitatea propagării la podul locuinței.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars aproximativ 2 mp de perete.

Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Atenție la coșurile de fum!

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, pommpierii recomandă cetățenilor să acorde mai multă atenţie respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece: – asigurarea izolării termice a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora; – verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; – coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; – coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea); – se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate. „Nu îți asuma niciun R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc!”

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentFemeie din Piatra-Neamț găsită decedată în casă
Articolul următorEXCLUSIV Traian Băsescu a confirmat dezvăluirile făcute la Realitatea PLUS: „Îmi asum că l-am trimis pe Coldea în Irak. Nu l-aș mai ține 8 ani la SRI”