Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 19 iunie, o nouă avertizare meteo Cod galben de furtuni în mai multe județe printre care și Neamț. 

Potrivit meteorologilor, între orele 12:00 și 23:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ANM a emis și o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică, în intervalul 19 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 23:00.

Conform meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. – mai notează ANM

SURSĂsursa: ANM
Articolul precedentBătrân de 84 de ani, reținut după ce a agresat sexual o fetiță de 9 ani
Articolul următorRomașcanii au decis! ”Semnal de intrare în oraș (Totemuri)”, proiectul votat de cetățeni!