”Da, voi candida la Primăria Piatra-Neamț!”, este anunțul făcut pe Facebook de Vasile Panaite, fost prefect și primar PSD al comunei Dragomirești.

În mesajul său, Vasile Panaite nu a anunțat formațiunea politică care îl va susține în cursa electorală, ci doar sloganul PRO Piatra-Neamț. Ori fostul prefect nu este decis sub ce siglă să candideze, ori își dorește un proiect independent, ori mesajul face parte dintr-o strategie de imagine. Asta pentru că ”lansarea sa în cursa electorală” a fost sugerată de acțiuni și mesaje transmise în spațiul  public și în cel virtual încă de la sfârșitul anului trecut. Atunci, cutiile poştale din Piatra-Neamţ au fost pline de felicitări de Crăciun din partea sa, la acel moment prefect de Neamț.

Mai mult, la sfârșitul lunii august, când se intervenea pentru salvarea turiștilor blocați în telegondolă, Vasile Panaite anunța, tot în mediul online că urmează să vină în fața nemțenilor cu o propunere, sugerând o posibilă candidatură a sa : ”Dragi prieteni, Dragi pietreni, ne apropiem de sfârşitul verii dar cum orice sfârşit poate însemna un nou început, voi veni în faţa dumneavoastră, în curând, cu o propunere (…) Cred că a venit timpul unei noi etape în viaţa oraşului nostru! Să dăm o şansă nu doar copiilor noştri ci şi nouă, celor care încă trăim aici!”, era mesajul postat atunci.

Confirmarea a venit ieri, 3 noiembrie, când Vasile Panaite și-a anunțat candidatura la Primăria Piatra-Neamț. 

”Dragi prieteni,

În urma discuțiilor cu d-voastră, a sutelor de mesaje încurajatoare pe care mi le-ați transmis, fie în întâlnirile noastre întâmplătoare, fie în mediul on-line sau telefonic, am luat o decizie fermă pe care vreau să v-o comunic și aici.

Îmi doresc, la fel ca d-voastră, să las ceva în urmă. Ceva bun. Ceva trainic. Să întorc comunității tot ce am primit, la rândul meu, de la ea.

Am acumulat suficientă experiență în cei 20 de ani de administrație (contabil-șef, primar, prefect) pentru a putea gândi un proiect solid, alături de alți specialiști din diverse domenii, pentru ca municipiul Piatra-Neamț să treacă la un nivel superior. 

Trebuie să recunoaștem cu toții că orașul nostru și-a schimbat înfățișarea în ultimii 10-12 ani dar sunt convins, la fel ca cei mai mulți dintre d-voastră, că nu este suficient. Avem de recuperat un decalaj enorm față de alte orașe dar asta nu este suficient!

Municipiul Piatra-Neamț merită să redevină Perla Moldovei! 

Am strâns în jurul meu oameni valoroși din diverse domenii, oamenii tineri dar deja cu experiență și expertiză, alături de care am gândit un proiect PRO Piatra-Neamț. Nu cred că este suficient, am nevoie de sprijinul d-voastră, de fiecare cetățean al orașului, pentru a pune umărul împreună, pentru a mișca lucrurile în direcția cea bună. 

Vor exista și voci critice dar asta nu mă sperie și nu mă oprește. Suntem prea mulți, cei care dorim binele orașului, care suntem PRO Piatra-Neamț. 

Sunt un om simplu, cu bune și cu rele, dar mă simt curat în fața lui Dumnezeu, nu pentru că nu aș fi greșit, ci pentru că am vrut mereu să fac bine. 

Cu acest gând, de a face bine, pornesc în acest proiect în care vă invit și pe dumneavoastră.
Da, voi candida la Primăria Piatra-Neamț!
Împreună PRO Piatra-Neamț!

Cu stimă,
Vasile PANAITE”

Articolul precedentAccident cu două victime, produs de un șofer beat
Articolul următorStarea lui Alexandru se îmbunătățește de la o zi la alta, dar greul nu a trecut