Coaliția nu mai așteaptă să se încheie grevele care au paralizat toată țara. Potrivit unor surse, luni la prima oră Nicolae Ciucă urmează să își depună mandatul, iar joi ar putea avea loc prima ședință de guvern condusă de Marcel Ciolacu. Interimatul ar putea fi asigurat de un vicepremier sau de orice ministru din actualul Guvern. Între timp, liderii coaliției continuă în acest weekend negocierile pe funcții.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, cele mai multe detalii ale rotativei guvernamentale sunt deja bătute în cuie. Rămâne o singură necunoscută, și anume soarta UDMR în viitorul guvern. Probabil acesta va fi și principalul subiect de discuții în acest weekend. Știm, de altfel, tot pe surse, că social democrații au închiriat Vila Lac pe tot parcursul acestui weekend și i-au invitat și pe partenerii de Coaliție să ia loc la masa negocierilor. Cel mai probabil duminică se vor întâlni acolo și vor pune la punct ultimele detalii.

Soarta UDMR este, cum spuneam, cea mai mare necunoscută, și asta deoarece, potrivit ultimelor negocieri, liberalii și-ar dori să obțină de la UDMR un minister în plus, fie Dezvoltarea, fie Mediul.

Pe lângă asta, atât PNL, cât și PSD și-ar dori să comaseze Ministerul Familiei cu cel al Sportului, iar ministerul rezultat să fie condus de Gabriela Firea.  Asta ar însemna ca UDMR să rămână cu un singur minister, ceea ce partidul condus de Kelemen Hunor cel mai probabil că nu ar accepta și ar putea să iasă de la guvernare. 

Cu suguranță, discuții pe margine acestui subiect vor fi purtate în acest weekend și decizii în acests ens ar putea fi luate. Ulterior, spun sursele Realitatea PLUS, luni, premierul Nicolae Ciucă își va depune mandatul. Vor urma apoi toate procedurile necesare astfel încât viitorul premier Marcel Ciolacu va avea și prima ședință de guvern.

Articolul precedentFestivalul de minihandbal ”Mircea Fleșeriu”, o nouă ediție bogată
Articolul următorNovak Djokovic – Casper Ruud, finala Roland Garros 2023! Sârbul, la un meci de intrarea în istorie