Zi de foc pentru salvamontiștii din Neamț solicitați să intervină, joi 25 iulie, la trei evenimente într-o singură oră. Toate trei evenimentele au fost cu victime ce prezentau fracturi la membrele inferioare, două dintre ele, produse în apropiere de cascada Duruitoarea,  grave. 

”Trei intervenții care au solicitat la maxim echipele Salvamont Neamț au fost soluționate cu succes intre orele 15:00 și 19:00 . Faptul ca toate cele trei apeluri de urgență au fost într-un interval orar foarte scurt au testat la maxim capacitatea fizică și logistică de intervenții a dispozitivului de salvare.

Două dintre cazuri grave, fractură de humerus și fractură dublă de membru inferior ( accidente petrecute în zona Cascadei Duruitoarea )vor fi finalizate în sala de operație . Traumatismul de membru fetei de 14 ani transportată din zona cabana Fântânele nu părea atât de grav ,probabil o luxație dar asta se va vedea  după examenul radiologic.

Cauza în toate cele trei cazuri , încălțămintea neadecvată comparativ cu dificultatea și starea actuală a traseelor”, informează Salvamont Neamț.

 

 

Articolul precedentDepozitarea cenușii în apropierea materialelor combustibile, cauza incendiului de la Mânăstirea Nechit
Articolul următorNU sunați la 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT!