Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală a fost marcată la Piatra-Neamț de tinerii PRO România. Aceștia vor să tragă un semnal de alarmă asupra fenomenului de bullying, mai ales că România are cea mai ridicată rată de agresiuni din Uniunea Europeană.

Deși fenomenul de bullying se manifestă în majoritatea mediilor sociale, impactul cel mai mare îl are în rândul elevilor de aceea, echipa de tineret PRO România Neamț, a inițiat un program anti-bullying în județul Neamț, având ca obiectiv creșterea nivelului de conștientizare asupra fenomenului și diminuarea acestuia, pornind din rândul elevilor.

”Am început prin promovarea mesajelor anti-bullying și continuăm cu implementarea programului educațional interactiv. Vrem să creăm profilul elevului care va lua atitudine și nu va mai sta indiferent la problemele întâlnite de colegii lor mai vulnerabili, inducând o diminuare a fenomenului.

Însă este foarte important să nu ignorăm problemele care îi fac pe unii elevi să devină hărțuitori și să îi ajutăm pe aceștia să își înțeleagă problemele, integrându-i și nu  marginalizându-i. Ne dorim ca acest proiect să fie implementat cu ajutorul tuturor actorilor din sistemului educațional: elevi, profesori, părinți”, a declarat  Radu Secuiu, Coordonator Tineret PRO România Neamț

Articolul precedentSalariile în Primăria Piatra-Neamț rămân la nivelul celor din 2018
Articolul următorÎn Piatra-Neamț, clădirile cu destinație sportivă sunt scutite de impozit