Marius Rusu este printre cei mai experimentați jucători de la CSM Ceahlăul Piatra-Neamț. Are 28 de ani, este fundaș și a mai jucat la Ceahlăul când echipa era în Liga 1. În afară de galben negri, Marius a jucat în București la Progresul București și ACS Berceni, dar și la malul mării , trei sezoane la Viitorul și apoi la Farul Constanța. Este fan Juventus Torino, iar ca jucători îi admiră pe Dani Alvez și David Backham.

”Sper că am adus un plus echipei prin experiența mea. Diferențele dintre meciurile din Liga 1 și cele din Liga 3 sunt de ritm, de condiție fizică și de abordare a jocului”, spune Marius Rusu.

A terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar disciplina pe care a plăcut-o cel mai puțin a fost atletismul. Deocamdată se concentrează pe joc, dar în viitor i-ar plăcea să se orienteze spre antrenorat.

Marius este născut în București, dar a locuit o perioadă și  în Constanța.  Ei bine, când a venit prima dată la echipa Ceahlăul, în 2012 și-a întâlnit dragostea. S-au căsătorit anul următor, iar acum au o fetiță de 4 ani Aimee Maria, cea mai mare realizare a lor.

Aimee a completat și împlinit familia Rusu

”Cred că așa a fost destinul, să mă plimb prin toată țara ca să-mi găsesc jumătatea la Piatra-Neamț. Ne susținem necondiționat unul pe celălalt. Iar Aimee a completat și împlinit familia noastră.”

Iar când vorbește de mica prințesă, lui tati îi râd ochii. ” Cât a fost bebeluș, chiar a fost cuminte, nu plângea. Acum e la grădiniță, a împlinit 4 ani în octombrie. Este la vârsta la care ne amuză în fiecare zi cu câte ceva.”

Iar Aimee e microbistă de mică, vine cu mami la meciuri pentru a-și susține tatăl.

”După unul dintre meciurile de anul acesta, când m-a văzut la finalul partidei,  Aimee i-a spus Alexandrei: Uite-l pe Marius, fotbalistul!”, ne povestește tatăl, cu mândrie.

În materie de desene animate, fundașul Ceahlăului este la curent cu toate noutățile. ”Ne uităm împreună la Vampirina, Patrula cățelușilor, Masha și ursul, dar și la Mickey Mouse”.

Dacă între antrenamente, meciuri, Aimee îi mai rămâne timp, se uită cu soția la comedii romantice sau joacă tenis de câmp. Și mai are o pasiune, jocurile video. ”La FIFA sunt chiar bun”.

Atât în filme,  cât și în viața reală, lui Marius îi plac personajele pozitive și asta pentru că el însuși este un tip pozitiv. Ba chiar  ”Nu îmi plac negativiștii, persoanele care îl pun pe ”nu” în față”.

Deși este printre ”veteranii” echipei, fundașul se înțelege bine cu toți colegii, unii dintre ei fiindu-i prieteni și în afara terenului de joc.

Iar colegii îl consideră un lider, un om de caracter.

Cosmin Țapu: ” Marius este  un tip liniștit, își vede interesul și ne ajută prin experiența lui.  Avem una dintre cele mai bune apărări din campionat și asta i  se datorează și lui.”

Flavius Dumbrăvean: ”Este prietenul meu, un prieten adevărat. Mă bucur că l-am cunocut. Este un băiat de caracter, cu multă experiență. ”

Cosmin Rotaru: ”Marius are o personalitate puternică, uneori ușor de enervat, se aprinde foarte repede dar îi trece la fel de repede. Este un lider.”

Îi place să călătorească, preferă city-break-urile. ” Sunt dinamice și îți oferă posibilitatea de a vizita multe locuri”

Este preocupat de fashion, îl caracterizează stilul casual. ”Îmi place să fiu la modă, mă îmbrac în funcție de eveniment. Cel mai des adopt stilul casual, mă și reprezintă. Mi-ar plăcea să mă îmbrac și elegant, dar nu prea am ocazia.”

Câteodată Marius e nevoit să țină dietă ”Sunt nevoit să țin dietă când întrec măsura îmi place mâncarea, sunt un gurmand”. Preferată e bucătăria italiană, iar soția se pricepe”Gătește mai mult soția, dar gătim și împreună ”.

Soția l-a apropiat pe Marius de biserică. ” Întotdeauna am fost credincios,  Alexandra m-a învățat mai multe despre religie și biserică și de atunci am devenit mai religios”

SURSĂFOTO: arhivă personală
Articolul precedentRomanul, premiat în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România
Articolul următorPe jos, în drum spre Alba-iulia. Profesorul Ion Mărgineanu a ajuns la Piatra-Neamț