Duminică, 12 mai, s-a disputat etapa cu numărul 13 din Liga 2-fotbal feminin. În această etapă, Vulpițele Galbene, echipa care reprezintă cu mândrie orașul Român și Județul Neamț, s-a deplasat la Tg. Mureș pentru a întâlni echipa din localitate, Ladies Tg Mureș. Se prefigura un meci foarte disputat ,pe deoparte din prisma faptului că echipa gazdă avea că obiectiv accederea spre barajul de promovare în Liga 1, iar de partea cealaltă moldovencele și-au propus obținerea unui număr cât mai mare de puncte până la finalul campionatului.

După o jumătate de ora de joc alert cu ocazii la ambele porți, vulpitele reușesc deschiderea scorului în minutul 33 prin Ștefana Mocanu, scor cu care se va și încheia prima repriză.

După pauză, calitatea jocului prestat de cele două echipe n-a scăzut, numărul ocaziilor de poartă păstrându-se într-un echilibru stabil. Totuși, în minutul 65 Ladies înscrie și scorul devine egal. Vulpitele nu abandonează lupta și după numai 5 minute preiau din nou conducerea prin aceeași Ștefana Mocanu. Golul trei vine din piciorul stâng al Elenei Jaleru în min 80.Zarurile păreau aruncate, dar jocul încă mai avea intensitate. Astfel, în minutul 89, Ștefana Mocanu înscrie și bifează primul sau  hat-trick din carieră. Fluier final. Victorie pentru vulpițe, informează oficialii clubului.

 Cu aceste trei puncte aduse de la Tg Mureș, Vulpitele Galbene Român se află în față unui pas important din scurtă dar fructuoasă istorie a acestui club de fotbal feminin și anume”accederea la barajul de promovare în Liga 1″. Pentru a obține acest lucru trebuie, că duminică, 19 mai, în ultima etapă de campionat, să înregistreze un rezultat de egalitate sau o victorie în față echipei Navobi Iași.

Vulpițele galbene, la doar doi pași de promovarea în Liga 1

„Dacă acum un an ne bucurăm și sărbătoream promovarea din Liga 3 în Liga 2, iată-ne acum la doar doi pași de promovarea în Liga 1. Dacă la începutul sezonului nici nu îndrăzneam să visam la promovare în Liga 1, pe parcursul campionatului acumulând experiență, calitatea jocului a crescut și ușor ușor am adunat punctele care astăzi ne poziționează pe un loc de baraj. Efortul și meritele sunt în primul rând al fetelor.Căpitanul Paula Agu a strâns lângă ea fetele, le-a mobilizat prin puterea exemplului și astfel am ajuns aproape de această performanță.

 Vrem să pregătim cât mai bine meciul de duminică, împotriva unei echipe cu tradiție (Navobi Iași), astfel încât să reușit să câștigăm și să ajungem la barajul de promovare în Liga 1. Avem nevoie de câți mai mulți suporteri în tribunele stadionului Moldova pentru a ne susține”, a declarat prof Adelin Tălmacel.

Articolul precedentPremii pentru elevii nemțeni la Olimpiada de limba germană modernă
Articolul următorRaliul mașinilor de epocă, Moldova Classic Rally 2019 are loc în Neamț