Scandal cu iz de cancan într-o comună din Neamț. Părțile își aruncă acuze grele! Pe de o parte antreprenorii îi interzic primăriței să se mai asocieze cu band-ul lor, de partea cealaltă, edilul spune că tot scandalul a fost creat pentru promovarea mediatică a locației și că administratorii nu au respectat normele legale la unele construcții.

Reprezentanții locației „Valea celor Doisprezece” din comuna Dobreni au acuzat-o pe primarul Vasilica Crețu că refuză să le elibereze Autorizație de funcționare pentru anul 2023. În repică, la solicitarea unor jurnaliști din presa locală,  primarul comunei spune că nu au fost aduse toate documentele, ba mai mult, unel construcții din ansamblul turistic  s-ar fi construit fără respectarea norelor legale.

”Doamna Primar Vasilica Cretu, vreți să recunoașteți sau nu, dar Valea celor 12 a pus Dobreniul pe harta turistică a țării, cu toate greutățile inerente. Nu avem pretenția să ne ajutați, deși poate ar trebui, dar vă solicităm, in mod public să vă indepliniți sarcinile aferente funcției pentru care ați fost aleasă de către noi, plătitorii de taxe si impozite, cei care susținem necondiționat comunitatea în mijlocul căreia trăim.
Nu am fost si nu suntem genul de cetățeni care sa se plângă cand li se pun bețe in roate, de obicei căutam solutii, dar ce s-a intamplat astăzi este revoltator. Dna Vasilica Cretu, in calitate de Primar al comunei Dobreni refuză să ne elibereze Autorizație de funcționare anul acesta deși in ultimii 3 ani acest lucru NU s-a intamplat!!!
Bunăvoința noastră NU vă dă dreptul sa vă „faceti” poprietari pe un teren ce nu vă aparține.Faptul că am fost mai mult decât ințelegători și am lăsat ca, cumătrul dumneavoastră să folosească un teren ce ne aparține, proprietate personala, drept cale de acces asta nu-l transformă intr-un drum public!!! In ultimii 3 ani ați ignorat constant solicitările noastre înregistrate la Primăria Dobreni(la care NU ați răspuns în termenul în care sunteți obligați de lege),legate de igienizarea drumului respectiv cât si de imbunătățirea calității căii de acces spre locația noastră, deși suntem plătitori de taxe cu toate taxele plătite la zi, dar se pare ca avem numai obligații dar fără DREPTURI!
Sunteți ales local, cu toate drepturile și OBLIGAȚIILE ce decurg de aici si orice formă de abuz este pedepsită de lege.
VĂ DECLINĂM DREPTUL DE A VĂ FOLOSI DE IMAGINEA ȘI NUMELE NOSTRU, AȘA CUM AȚI FĂCUT-O ÎN TRECUT FĂRĂ A AVEA CONSIMȚĂMÂNTUL NOSTRU, CONSIDERÂND CĂ PENTRU BRANDUL NOSTRU ESTE O RUȘINE ASOCIEREA CU DUMNEAVOASTRĂ!!!!!!!”, au scris administratorii locației pe pagina lor de Facebook.
 
”Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Dobreni,  entitate administrativă, nu poate intra in polemici ce au drept unic scop promovarea mediatică a unor societăţi comerciale și, totodată, nu putem elibera documente fărā a avea îndeplinite condițile prevăzute de normativele in vigoare doar in baza unor presiuni din mediul on-line, S.C. VALEA CELOR DOISPREZECE S.R.L. a solicitat, în baza legislației în vigoare, eliberarea unei noi autorizații de funcţionare insă nu a prezentat documentele necesare, conform Regulamentului aprobat prin HCL 103/2018.
Catre solicitant s-a emis răspuns în care s-a precizat in detaliu care sunt motivele refuzului de eliberare a unei noi Autorizați de Functionare. Reprezentantul societăţii comerciale a uitat să precizeze faptul că timp de trei ani nu şi-a îndeplinit obligațile ce ii reveneau după recepția lucrărilor de construire și a uitat și să menționeze faptul că a construit fără respectarea norelor legale o parte dintre clădirile ansamblului turistic.
Vom aplica îin permanență normele legale în vigoare respectând cetăţenii şi persoanele juridice din Comuna Dobreni, insă nu vom ceda unor presiuni mediatice și nici nu vom fi suport în promovarea unor entităi comerciale prin defăimarea valorilor reprezentate de instituțile statului şi reprezentanţii acestora”, a răspuns primarul comunei Dobreni, jurnaliștilor de la atacul.ro

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentProtest inedit într-o comună din județul Neamț: ardei plantați în gropile din asfalt – VIDEO
Articolul următorO echipă de tineri din Cluj a obţinut o finanţare de 200.000 euro pentru o aplicație mobilă inovatoare în domeniul energiei