18 copii basarabeni au sărbătorit Ziua Europei în Neamț, urmare a răspunsului afirmativ dat de către consilierii județeni unei solicitări venită din partea președintelui Raionului Orhei.

„Istoria a fost crudă cu noi, dar obiectivul nostru este de a educa o nouă generație în spiritul tradițiilor neamului nostru, îmbinate cu valorile europene, spre care aspiră marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova. În acest context, venim cu rugămintea de a organiza, cu ocazia Zilei Europei, un eveniment simbolic cu o conotație educativă pentru un grup de elevi și tineri din Raionul Orhei (…) care își doresc să se bucure de această sărbătoare chiar aflându-se în Uniunea Europeană“, se precizează în scrisoarea trimisă de Tudor Golub, președintele Raionului Orhei, către Consiliul Județean Neamț.

Consiliul Județean Neamț are încheiate mai multe acorduri de colaborare și parteneriate cu raioanele de peste Prut , așa că vizita tinerilor din Republica Moldova nu putea fi decât una binevenită. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț le-au pregătit acestora un itinerar plin de surprize , un traseu al mănăstirilor, al muzeelor și o serie de activități de agrement.

„ M-am bucurat foarte mult când i-am văzut pe copiii fraților noștri de peste Prut! Le doresc ședere plăcută în Ținutul Neamțului și îi așteptăm cu drag de câte ori vor dori să revină la noi, ca într-o familie!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 

 

 

Articolul precedentTrăia în condiții insalubre (FOTO)
Articolul următorConvoi cu transport agabaritic prin Piatra-Neamț (FOTO)