La data de 24 martie, peste 350 de polițiști, jandarmi, efective ale poliției locală au acționat în sistem integrat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, au fost intensificate supravegherile privind modul de respectare a prevederilor legale de către persoanele aflate în izolare la domiciliu/carantină, fiind desfășurate și activități de informare a cetățenilor cu privire la riscurile existente în cazul nerespectării legislației în vigoare.

În acest context, polițiștii au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 801 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare.Ca urmare a nerespectării condițiilor de autoizolare, două persoane au fost transferate sub pază la centrul de carantină.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 55.100 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 1/1999.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor în conformitate cu art. 352 din Codul penal.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, în urma misiunilor executate, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 51.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, în intervalul orar 22.00 – 06.00, dintre acestea, 9 sancțiuni în valoare de 45.000 lei au fost aplicate în ultimele 24 de ore, informează Prefectura Neamț.

Articolul precedentDosar penal pentru bărbatul care a fugit din centrul de carantină, aruncându-se pe geam
Articolul următorPlata ratelor la bănci va fi amânată până la sfârșitul anului