PRECIZARE. „În urma relatărilor inexacte din presa de azi, duminică, 12 mai 2019, vă transmitem OFICIAL faptul că grupul de elevi care a apelat la Serviciile SALVAMONT, în excursie la Masivul Ceahlău, este din județul VRANCEA, de la Colegiul Național “E. Botta”.- Inspectoratul Județean Școlar Vaslui.”

Menționăm că informațiile care au apărut atât în ediția noastră online cât și în presa națională, au fost furnizate și preluate de la Serviciul Salvamont Neamț.

Știrea inițială:

Salvamontiştii din Neamţ intervin, astăzi, pentru salvarea unui număr de 24 de copii care au rămas blocaţi în zona cascadei Duruitoarea, din judeţul Neamţ, din cauza ploilor din ultima vreme.

Reprezentanţii Salvamont România au transmis în urmă cu puțin timp (13:20) că salvamontiştii din Neamţ intervin pentru sprijinirea unui grup de 24 de copii blocaţi în zona cascadei Duruitoarea.

Acţiune în derulare a salvamontiştilor din Neamţ solicitaţi să intervină pentru sprijinirea unui grup de 24 de copii blocaţi în zona cascadei Duruitoarea”, anunţă salvamontiştii.

Se pare că traseul pe care au mers copiii este afectat şi blocat de torentele de apă formate după ploile puternice din timpul nopţii de sâmbătă spre duminică.

ACTUALIZARE:

Acțiunea de recuperare a grupului de copii s-a finalizat cu succes acum cateva minute (în jurul orei 14:30) grupul fiind însoțit de echipajul salvamont până în Stațiunea Durău. – informează Salvamont Neamț.

Cei 24 de copii din Vaslui si cadrele didactice au urcat pe un traseu in Masivul Ceahlau ( zona Cascada Duruitoarea) si au coboarat pe altul.

In jurul altitudinii de 1100m s-au blocat la traversarea unui torent si au luat decizia corecta sa solicite asistenta salvamont.

Au fost scosi din zona si condusi pe o ruta nemarcata dar mult mai sigura pana in Statiunea Durau. – spun salvamontiștii nemțeni.

Nu au existat cazuri de accidentare sau persoane care să necesite acordarea primului ajutor.

SURSĂfoto: Salvamont
Articolul precedentSe caută bucătari și ajutor de bucătari. Vezi ce alte oferte NOI de muncă sunt în Neamț
Articolul următorAccident mortal la Grumăzești. O femeie a decedat