Bărbatul din Agapia, care și-a înjunghiat soția și socrii, a fost condamnat la 9 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Condamnă pe inculpatul B. R., aflat în prezent în Penitenciarul Bacău, la pedeapsa de: 9 (nouă) ani închisoare şi 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…), pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat – notează decizia instanței.

El va trebui să achite către cele trei victime câte 1.666 de lei daune materiale şi câte 5.000 de lei daune morale.

Admite în parte cererea de constituire de parte civilă formulată de B. E., S. A. şi S. C. şi obligă pe inculpat să achite acestora câte 1.666 lei cu titlu de daune materiale şi câte 5.000 lei cu titlu de daune morale.

(…) obligă pe inculpat să achite Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ suma de 27.221,02 lei, actualizată la data executării, la care se adaugă dobânda legală, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi suma de 11.194,21 lei, la care se adaugă dobânda legală până la achitarea prejudiciului şi Spitalului Orăşenesc Sfântul Dimitrie Tîrgu Neamţ suma de 513 lei, actualizată la data plăţii, reprezentând cheltuieli de spitalizare a persoanelor vătămate. (…) obligă pe inculpat să achite statului suma de 1.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. (…) obligă pe inculpat să achite persoanelor vătămate suma de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. – mai scrie în decizia instanței care nu este definitivă.

Reamintim că scena de groază s-a petrecut în casa socrilor (în localitatea Filioara, comuna Agapia), chiar la petrecerea de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, în după-amiaza de 21 mai 2018.

Era ziua onomastică a socrului şi a soţiei atacatorului. Individul era supărat pentru că luase o amendă după ce, cu câteva zile în urmă, făcuse scandal tot la casa socrilor. După ce și-a făcut curaj cu o cantitate destul de mare de alcool, gândul răzbunării a pus stăpânire pe bărbat, s-a îndreptat, din nou, spre casa socrilor și înarmat cu un cuțit a început să îi lovească pe bătrâni și pe nevastă, așa cum i-a întâlnit în cale.

Din fericire, copiii (o fată de 18 ani şi un băiat minor), nu erau acasă în momentul atacului. Imediat după ce și-a atacat familia, el a fost văzut de sătenii din Agapia, alergând spre Pădurea de Argint. Pe drum, și-a abandonat telefonul mobil.

Zeci de poliţişti şi jandarmi, inclusiv membri ai trupelor speciale, au pornit în căutarea fugarului imediat după incident.

Bărbatul a fost prins joi ,24 mai, în jurul orei 10:00, în timp ce se deplasa spre casă pentru a-și lua alimente, haine și alte bunuri. Polițiștii, fiind la fața locului, l-au depistat și reținut.

Atunci, bărbatul le-a declarat anchetatorilor că a fugit în pădure și a stat ascuns, dar după ce a realizat gravitatea faptei pe care a săvârșit-o, a ajuns la concluzia că e mai bine să se predea pentru că altă soluție nu exista.

În ce privește conduita lui, bărbatul a recunoscut tot. Susține că motivele gestului au fost certuri și conflicte mai vechi, o presupusă relație extraconjugală a soției dar și certurile cu socrii (relații care s-a deteriorat în ultima vreme).

Articolul precedentTrei școli din Neamț au modificat orarul din cauza grevei transportatorilor
Articolul următorVineri, exerciţiu de alarmare publică pentru simularea situaţiei producerii unui cutremur la Roman și exerciţiu de evacuare în caz de cutremur în toate școlile din Neamț