Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Grumăzeşti, care a accidentat mortal un bărbat de 60 de ani şi a plecat de la fața locului a fost reținut de poliţişti. Victima a decedat la spitalul din Piatra-Neamț.

La data de 12 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de personalul medical, cu privire la faptul că la unitatea spitalicească din Piatra-Neamț a decedat un bărbat, de 60 de ani, din Brusturi, care ar fi fost victima unui accident rutier.

La scurt timp, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au depistat și identificat conducătorul auto implicat în evenimentul rutier, în persoana unui bărbat, de 33 de ani, din Grumăzești.

Din cercetările efectuate, a reieșit că în timp ce acesta conducea un autoturism pe DN 15 C,  din direcția Fălticeni spre Tîrgu-Neamț, în localitatea Brusturi a surprins și accidentat un bărbat, de 60 de ani, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea poliției.

În urma depistării, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Fiindu-i probată activitatea infracțională, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul rutier.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentColiziune între un TIR şi un autoturism la Târgu-Neamț
Articolul următorDoi tineri din Piatra-Neamț, reținuți pentru o țeapă prin metoda “Accidentul”