În cadrul unei acțiune organizate pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, polițiștii au constatat 4 infracțiuni. O cantitate de 25 de kilograme de pește a fost redată mediului natural.

Imagine

În perioada 1 – 3 mai, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț au desfășurat o acțiune, cu efective mărite, în zona lacului Izvorul Muntelui din Bicaz, pentru protejarea fondului piscicol, prevenirea braconajului și verificarea respectării interdicțiilor impuse de ordonanțele militare.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat, în flagrant delict, 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

O cantitate de 25 de kilograme de pește, din diferite specii, a fost redată mediului natural.

Imagine

De asemenea, o ambarcațiune, un motor și patru plase monofilament în lungime de 290 de metri, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, au fost ridicate de polițiști, în vederea indisponibilizării, asupra acestora urmând a se dispune măsuri legale.

Pentru încălcarea dispozițiilor legale în domeniul piscicol, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, la O.U.G. nr. 23/2008 și 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț.

Articolul precedentMarcel Vela: Se renunță la declarații pe propria răspundere doar dacă virusul se va afla pe un trend DESCENDENT
Articolul următorAccident cu victimă încarcerată la Girov (FOTO)