În perioada 6 – 10 februarie 2019, polițiștii din cadrul IPJ Neamţ au acționat împreună cu polițiștii structurilor de Ordine Publică și ai Poliției Transporturi pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale referitoare la transportul public de persoane.

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de impunerea și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și de siguranță publică prin depistarea conducătorilor auto care practică ilegal transport public de persoane, a celor care nu respectă legalitatea în domeniu și regulile de circulație, în vederea diminuării nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, în cadrul acțiunii au fost reținute 3 permise de conducere (din care 2 pentru alcool) și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, fiind aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

Exemplu:

La data de 10 martie, în jurul orei 17.40, un echipaj de poliție rutieră a oprit regulamentar un autoturism care circula pe DJ 159C, din directia Costișa – Rediu.

De la volanul autoturismului a coborât un bărbat de 38 de ani, din Cândești, care a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,30 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere, fiindu-i anulat din anul 2017.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală și cu permisul de conducere anulat.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentCopaci căzuți pe carosabil, case rămase fără curent electric
Articolul următorWeekend de foc pentru pompieri: 28 de incendii