Ministrul Agriculturii a vorbit la Realitatea PLUS despre faptul că țara noastră va reuși să se susțină din producția de grâu pe care o va realiza anul acesta. De asemenea, acesta a asigurat faptul că fermierii vor fi despăgubiți dacă au fost afectați de secetă.

Adrian Oros: „Agricultura noastră este meteo-dependentă. Acel mare program de refacere a infrastructurii pe care l-a încercat PSD-ul nu e decât o glumă proastă. Infrastrutura secundară nu se leagă de cea principală, sistemul de irigații nu prea funcționează. Ne-am asigurat prin măsura de acum două săptămâni din ordonanța militară (suspendarea exporturilor) că vom avea cereale până la următoarea recoltă. Securitatea alimentară a României nu va fi amenințată. Toți fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Nu vreau să alertez populația în ceea ce privește creșterea prețului pâinii. Depinde mult și de ceea ce se întâmplă pe piețele externe. Noi avem un consum cuprins între 2 milioane și 2,5 milioane de tone de grâu, în condițiile în care vom produce 5 milioane de tone anul acesta.”

Articolul precedentColiziune frontală între două autoutilitare. Șoferii au ales să se înțeleagă pe cale amiabilă (FOTO)
Articolul următorKlaus Iohannis, prima conferință de presă de la începutul pandemiei de coronavirus. Anunț important pentru români