Şi în anul 2019 Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Neamţ continuă activitatea de educaţie fiscală cu elevi ai unităţilor de învăţământ din judeţ, asemenea acţiunilor derulate  la nivelul întregii ţări, în cadrul programelor “Educaţie fiscală în şcoli” şi “Ziua porţilor deschise” .

Astfel, în data de 10.04.2019, la sediul AJFP Neamţ a fost organizată o întâlnire cu elevi ai  claselor X – XI cu profil economic, de la Liceul “Carol I” Bicaz, însoţiţi de două cadre didactice, iar din partea instituţiei activitatea a fost susţinută de către personalul Biroului asistenţă pentru contribuabili şi al compartimentului de comunicare.

Intâlnirea a debutat cu prezentarea rolului şi scopului administraţiei,  ca structură a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, după care invitaţilor li s-a explicat  modul în care colectarea impozitelor şi taxele contribuie la finanţarea cheltuielilor publice precum şi protejarea intereselor financiare, de securitate şi siguranţă ale cetăţenilor.

Totodată li s-a prezentat modul în care frauda şi evaziunea fiscală limitează capacitatea unei ţări de a implementa politici economice şi sociale precum şi modul în care fiecare persoană îşi poate aduce aportul la combaterea acestei practici.

În continuare, invitaţii s-au familiarizat cu activitatea desfăşurată de către personalul AJFP Neamţ şi li s-a explicat modalitatea în care pot accesa diversele servicii puse la dispoziţia cetăţenilor de către unităţile fiscale.

Elevilor le-a fost prezentată modalitatea de solicitare şi de transmitere a documentelor în mod electronic, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual şi în acelaşi timp au fost invitaţi să experimenteze modalitatea de eliberare a bonurilor de ordine, în vederea accesului la ghişee, prin intermediul Sistemului de gestionare a cozilor.

Prezăm că elevii au fost recptivi la informaţiile primite, participând activ la discuţii.

De  asemenea, la finalul întâlnirii elevii au fost invitaţi de către şeful administraţiei, dl. Gheorghe Oprea în biroul personal, pentru a li se prezenta diverse aspecte ce ţin de activitatea de management în cadrul instituţiei, acentuându-se în acelaşi timp faptul că, atât pregătirea în cadrul sistemului educaţional, cât şi conduita morală adecvată contribuie în egală măsură la formarea personală a fiecăruia dintre ei.

Articolul precedentCristian Vornicu, delegat la Final Four-ul Ligii Campionilor la futsal
Articolul următorLucian Todosia propus Cetățean de Onoare al municipiului Piatra-Neamț