Poliţiştii nemţeni au depistat un bărbat de 30 de ani, din Harghita, care transporta 157 de covoare, fără documente legale de provenienţă. Șoferul a fost amendat cu 5.000 de lei iar covoarele au fost confiscate. 

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, Georgiana Moșu, la data de 4 septembrie, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Bicaz a acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor comerciale ilicite şi a  transportului de mărfuri.

Astfel, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din Harghita, în timp ce conducea un autoturism pe strada Profesor Mihai Rădăvoi, din localitatea Taşca.

În urma controlului efectuat,  poliţiştii au constatat că bărbatul transporta 157 de covoare, fără a poseda documente de provenienţă sau transport, în condiţiile legii.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art. 1, lit. e) din Legea 12/1990 R cu 5000 de lei amendă. De asemenea, cele 157 de covoare au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii aduc în atenţia opiniei publice prevederile art. 1, lit. e) din Legea nr. 12/1990 R conform căruia reprezintă activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni, sancționate cu amendă de la 500 la 5000 de lei, respectiv: „efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii. Documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege’’ 

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentJudețul Neamț sub Cod galben de inundații
Articolul următorIstorie vie la Piatra-Neamț- ”Povestea României Mari”