Ansambul vocal „Talita kumi” a fost selectat la nivel național să reprezinte România la Festivalul Internațional de Muzică și Dans de la Belgrad, Serbia: „Radost Evrope ” – „Joy of Europe” care va avea loc în luna octombrie a acestui an.

Pentru ca acest vis să devină realitate copii au nevoie de ajutor financiar pentru asigurarea deplasării ansamblului la Belgrad. Toți cei care doresc să sprijine în acest demers pot lua legătura cu profesorul coordonator al acestui ansamblu: Ana Teodoru, la numărul de telefon: 0766457610, iar pe pagina de Facebook a Palatului Copiilor din Piatra Neamț pot fi găsite o parte dintre activitățile lor. 

Ansamblul vocal „Talita Kumi” al Palatului Copiilor din Piatra-Neamț a fost înființat în decembrie 2017.

Titulatura ansamblului provine din limba aramaică: „Talitha kumi! „, în traducere : „Fetițo, scoală-te!”, putând extrapola înțelesul : „Tinere ție îți zic, scoală-te! ” sau „Suflete ție îți zic, scoală-te! „și reprezintă îndemnul Lui Hristos de trezire morală și spirituală adresat fiecăruia.

Ansamblul vocal „Talita Kumi” a participat la concursuri, festivaluri de muzică corală din țară câștigând premii: un premiu deosebit l-a reprezentat : Trofeul Festivalului Național de Cântece Naționale, Botoșani 2018. Cea mai importantă și onorată apariție a fost cea din cadrul „Galei Premiilor Excelsior” – „Cel mai bun cor școlar din țară”, transmis în direct la televiziunea națională, unde a interpretat piesa: „Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane” , pe versurile poetului martir – Radu Gyr.

Ansamblul abordează un repertoriu variat: de la folclorul autentic românesc până la cel african, spaniol, italian, japonez etc. Frumosul muzical național dar și internațional, fac obiectul preocupărilor artistice ale acestui ansamblu, însă cu dorința fermă de a promova în mod deosebit identitatea națională. Totodată membrii acestui ansamblu vor cânta atât timp cât va exista: suferințele eroilor și martirilor pământului românesc. Ansamblul își propune să promoveze Adevărul, Valoarea, Frumosul ca alternativă la manifestările kitch prezente din ce în mai accentuat în societatea contemporană.

 

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentDin cauza nepăsării, statul pierde 1 miliard de Euro/an prin reparațiile auto nefiscalizate care au explodat în ultimii 2 ani.
Articolul următorACCIDENT grav în Neamț! Unul dintre șoferi a rămas încarcerat!