Urmare a furtunii, în mai multe zone din județ, au fost doborâți arbori. Pentru degajarea lor, intervin pompierii nemțeni. Astfel, se desfășoară următoarele acțiuni:

  • Misiune degajarea arbori căzuți pe DJ 17 B în com. Poiana Teiului. Se deplasează o autospecială de de lucru cu apă și spumă încadrata cu 4 pompieri militari din Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, Garda ÎI Poiana Teiului. Pe această porține de drum traficul se desfășoară pe un singur sens.
  •  Misiune degajarea arbori căzuti pe carosabil în com. Moldoveni sat. Hociungi. Se deplasează o autospecială de de lucru cu apă și spumă încadrata cu 4 pompieri militari din Detașamentului de Pompieri Român.
  •  Misiune degajarea arbori căzuti pe DN 15 C în com. Bălțătești. Se deplasează o autospecială de de lucru cu apă și spumă încadrata cu 4 pompieri militari din Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.

În același timp, pompierii nemțeni desfășoară misiuni de evacuare a apei din curți astfel:

  • Misiune evacuare apă din curți în mun. Piatra Neamț, anexa Văleni. Se deplaseaza o autospecială cu două motopompe transportabile încadrata cu 4 pompieri militari din Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.
  • Misiune evacuare apă din curți în com. Vânători-Neamț. Se deplaseaza o autospecială de de lucru cu apa si spuma cu o motopompă transportabilă încadrata cu 5 pompieri militari din Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț

Potrivit unui raport emis de Delgaz Grid, sunt afectate de întreruperea curentului electric următoarele localități:

– total: Versesti, Stefan cel mare, Hociungi, Moldoveni, Brosteni, Damuc,Huisurez, Cazaci, Brates, Schitu Tarcau,Topliceni, Dreptu, farcasa, Stejaru, Piriul Pintei, Borca, Sabasa, Piriul fagului, Piriul Cirjei, Soci,Poiana Largulu, Bistricoara, Grinties, Durau, Piriul mare, Bradu, Ceahlau.
– parțial: Ivanes,Tracau

Sunt nealimentate 6 linii electrice, fiind afectate 168 puncte de transformare cu 13.522 consumatori.

Reprezentanţii DELGAZ GRID intervin pentru depistarea și rezolvarea problemei.

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentTânăr reținut după ce a luat la bătaie administratorul unui local
Articolul următorCei mai puternici pompieri români ne reprezintă la competiția internațională din Ungaria