O inculpată, de profesie asistent medical, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență și trafic de influență în formă continuată, după ce, din cercetări, a rezultat că a pretins și primit bani pentru intervenții în favoarea unor persoane privind promovarea unor examene de angajare la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Față de cele două persoane care au oferit bani pentru influență, procurorul a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor cu privire la săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influență în formă continuată, respectiv cumpărare de influență.

Conform anchetatorilor, în calitate de asistentă în cadrul Secţiei Boli Infecţioase, în perioada mai-septembrie 2017, a pretins şi primit de la o persoană, suma de 400 euro şi alte foloase materiale, lăsând să se creadă că ar putea să determine funcţionarii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ şi Consiliului Judeţean Neamţ angajarea sa pe un funcție de asistent medical la secția Psihiatrie.

În baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, de la aceeași persoană, inculpata a pretins 1500 de euro, din care a primit 1000 de euro, sub pretextul că își poate exercita influenţa pe lângă medicul şef al secţiei Psihiatrie, tot în scopul promovării examenului.

Totodată, din cercetările efectuate de ofițerii D.G.A. – S.J.A. Neamț, în perioada iunie-iulie 2017, inculpata a pretins de la o altă persoană, suma de 1.000 euro, din care a primit efectiv 3.500 de lei, sub pretextul că poate să determine personalul de decizie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, să o promoveze la examenul pentru ocuparea postului de asistent medical la secția Neurologie.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentIncendiu la un bloc din Piatra-Neamț. Focul a fost pus intenționat (FOTO)
Articolul următorFemeie transferată la Iași după un accident rutier la Roman