Precipitațiile mixte căzute în urmă cu câteva zile, scăderea temperaturilor și zilele libere au transformat trotuarele din Piatra-Neamț în adevărate patinoare.

Dacă pentru șoferi capcanele de gheață au rămas doar pe unele artere lăturalinice  și în parcări, trotuarele acoperite cu gheață le-au dat de furcă pietonilor.

Unii locatari mai gospodari au pus mâna pe lopată, au dat zăpada, au spart gheața, au împrăștiat sare și s-au asigurat că trecătorii nu sunt nevoiți să facă echilibristică când trec prin fața blocului lor.

Cu toate acestea, cele mai multe trotuare nu au văzut încă o lopată sau o mână de sare. Și dacă spiritul civic sau bunul-simț nu i-a convins să dea zăpada și gheața din fața locuințelor și a firmelor, poate amenzile, dacă se aplică, îi vor determina să lase sarmalele și să facă un pic de mișcare.

Conform unei Hotărâri de Consiliu local nr.7/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra-Neamț, cei care nu îndepărtează zăpada și a gheața din dreptul imobilelor și a incintelor în care își desfășoară activitatea riscă amenda în cuantum de 1 000-1 500 lei pentru persoanele juridice și de la 300-500 lei pentru persoanele fizice.

Până atunci, atenție pe unde călcați și să sperăm în vești bune de la meteo. Poate soarele va curăța gheața în locul gospodarilor.

 

Articolul precedentTânăr de 19 ani, prins beat la volanul unei mașini furate
Articolul următorVineri, 28 decembrie, a cincizecea ediție a Festivalului de datini și obiceiuri