Avertizare cod galben de vânt, valabilă astăzi între orele 10 00 și 23 00.

Județele afectate sunt: Valcea, Arheș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Brașov, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Constanța, Tulcea.

Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55-65 km/h și temporar 70-85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, anunță meteorologii.

Sub încidența codului se află astăzi, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și zona costieră a Dobrogei.Iar seara și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică, jumătatea nordică a Moldovei. În zona montană înaltă, vântul va sufla cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h.

În nordul, nord-estul și centrul țării, precum și la munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45-55 km/h.

 

Articolul precedentDouă noi decese în județul Neamț. Bilanțul morților în România urcă la 575
Articolul următorAtac informatic în desfășurare! SRI averizează: un virus care preia accesul la aplicațiile de internet-banking! Sintagma utilizată în conţinutul mesajului este „Detalii secrete! (COVID-19)”