”Analizăm posibilitatea să suplimentăm bugetul schemei cu aproximativ 2,5 miliarde lei, cât ne permite regulamentul Comisiei Europene, cu condiţia să asigurăm accesul la finanţare pentru firmele care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiţii, nu pentru capital de lucru”, a transmis ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, cu privire la programul IMM Plus.
Acesta consideră că acest program este un mod concret prin care Guvernul susține dezvoltarea IMM-urilor în contextul mai larg al susținerii investițiilor în economie, cu beneficii în creșterea competitivității și întărirea potențialului de creștere a IMM-urilor.
Decizia a venit în urma unei discuţii a ministrului Boloș cu reprezentanţii fondurilor de garantare în cadrul căreia au analizat stadiul distribuţiei creditelor garantate până acum prin IMM Plus. Interesul IMM-urilor este unul foarte mare, având în vedere faptul că bugetul de 12,5 miliarde lei s-a utilizat aproape în totalitate.
“Protejarea capitalului autohton este un pilon în programul de guvernare al PNL, iar IMM-urile, coloana vertebrală a economiei, se bucură de cea mai mare atenție în cadrul acestui program. Doar în 2022, IMM-urile realizau 61% din profitul net din economie și erau responsabile de 64% din totalul locurilor de muncă la nivel național”, transmitea PNL în urmă cu o lună, la lansarea programului.
IMM Plus este un program guvernamental de creditare pentru capital de lucru și de investiții destinat IMM-urilor și companiilor mari din România. Pe lista beneficiarilor se numără întreprinderile mici și mijlocii, companiile mari a căror activitate economică a fost afectată de războiul din Ucraina și autoritățile locale care realizează proiecte de investiții în sectorul construcțiilor.
Sursa: Newsinn